top of page

 

LÉZER VS. TINTASUGARAS

 

 

Mi a legfontosabb különbség a lézeres és a tintasugaras rendszerű készülékek között? Melyik környezetbarát?

 

A tintasugaras nyomtatók vízalapú tintát használnak, ezért a nem rendszeres használat a fúvókák beszáradásához vezethet. További fontos különbség, hogy a tintasugaras nyomatok vízzel való érintkezéskor elmaszatolódhatnak.

A lézeres eszközök speciális tonert használnak (nagyon apró szemcséjű műanyag- és viaszdarabok, esetenként, kerámia vagy fémkomponensekkel), amit magas hőmérsékleten beleolvaszt a papírrostok közé a készülék - így az víz hatására sem változik meg ézért környezetbarát. A technológiából adódóan itt nem jelentkezik a "beszáradás" veszélye, lévén nem folyadékalapú festékanyagot használunk így kevesebb a hulladék ezért környezetbarát.

 

Nekem melyik lenne a jobb?

 

Ha fotó minőségű képeket szeretne nyomtatni, nem fontosak a hajszálvékony vonalak és nem probléma, hogy nedvesség hatására elmaszatolódhat a kép, akkor a tintasugaras technológia.

Ha számít a sebesség, az olcsó üzemeltetés és a környezetbarát technológia, illetve a tintasugaras technológia hátrányai problémát jelentenének, akkor válassza a lézernyomtatót.

bottom of page